Galerie Foto Carte de oaspeți

Așezarea geografică

Așezarea geografică

Teritoriul comunei Cuza Vodă se găseşte situat în partea central sudică a judeţului Galaţi, în Câmpia Covurului pe o vale strabatuta de paraul Suhurlui. Mai este strabatută si de alte doua paraie: Lozova si Lozovita.  

Judeţul Galaţi este aşezat în estul ţării, la confluenţa Dunării cu Prutul şi Prutul, în sectorul fluvio-maritim al ţării.   

Comuna Cuza Vodă se află în sudul judeţului Galaţi, la nord de localitatea Slobozia Conachi, în continuarea acesteia.

Localitatea Cuza Vodă are formă tentacular alungită şi se face din Câmpia Covurluiului, ce se întinde în unitatea structurală a Podişului Moldovei.

Este străbătută de la nord la sud de drumul judeţean 251 care constituie strada principală, iar drumurile interioare, paralele între ele sunt perpendiculare pe această stradă. Este una dintre puţinele localităţi din judeţ şi chiar din ţară care are o formă modernă, bine sistematizată.

Comuna Cuza Vodă, este situată la circa 28 km nord -vest de municipiul Galaţi şi se învecinează la nord cu comuna Pechea, la sud cu satul Slobozia Conachi, reşedinţa comunei Slobozia Conachi, la est cu teritoriul administrativ al comunei Smârdan şi comuna Schela, la vest cu comuna Tudor Vladimirescu.

Înapoi